نکات طلایی کاشت زعفران
1) جهت آن که ماده آلی خاک را بیشتر کنیم می بایست از کود دامی پوسیده قبل از کاشت زعفران استفاده کنیم. به ازای هر هکتار 30 تا 50 تن کود به زمین زراعی می دهیم.
2)با توجه به آن که گیاه زعفران در مرداد ماه جوانه می زند ، در آبیاری اول ، استفاده از کود تاثیر چندانی در تعداد گل ندارد و فقط موجب کمک به بالا آمدن تعدادی محدود از گل هایی که خیلی ضعیف هستند می شود.
3)در تمام مدت دوره رشد زعفران که چهار ماه است ، باید مواد غذایی در اختیار ریشه باشند به همین علت کود دهی را در آب اول انجام می دهیم . در صورتی که این کار را انجام ندهیم یک سوم زمان مناسب رشد زعفران را از دست می دهیم ، بنابراین در این زمان با توجه به هوای خوب و رطوبت مناسب خاک می توان با کود دهی درست باعث افزایش رشد ریشه و برگ های اولیه شد.
4)استفاده از کودهای مرغی و ازت در آبیاری اول مناسب نیست و باید از آن اجتناب کرد چراکه بالا بودن میزان ازت موجب تحریک برگ ها شده و زودتر از گل سبز می شوند.
5)در مرحله زاچ آب ، کود دهی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.کود دهی در این مرحله باعث مقاومت و درشتی پیاز و افزایش رشد رویش می شود.
6)در ماه اسفند می توان با محلول پاشی زعفران با کودهای کامل و محرک رشد ، باعث درشد شدن پیاز ها شد. این عمل موجبات گل آوری بیشتر برای سال بعد را فراهم نموده و تولید زعفران در مزرعه را افزایش می دهد.
7)با استفاده از گوگرد مایع می توان PH خاک را به طور موضعی کاهش داد و جذب آهن ، روی و فسفر را افزایش داد. همچنین گوگرد مایع برای مقابله با خطر بیماری های قارچی و کنه مناسب می باشد.
8)اسید هیومیک مرغوب موجب بهبود ساختار خاک و افزایش مواد آلی آن می شود. بنابراین از استفاده ی آن غاقل نشوید.